geweest
The Weight of Words, performance door Manuela Lucia Tessie.a.
The Weight of Words, performance door Manuela Lucia Tessie.a.
OPEN CALL program 2018
20 mei t/m 31 jul 2017

Deadline indienen aanvraag: 31 juli 2017

Stichting atelierWG nodigt beeldend kunstenaars uit om een duo-tentoonstelling te organiseren, in combinatie met een aantal events, die in de loop van 2018 gepresenteerd zullen worden in de projectruimte puntWG.

AtelierWG gelooft dat kunstenaars een unieke sensibiliteit hebben in de omgang met elkaar en in het reflecteren op elkaars werk. Met deze uitnodiging wil atelierWG kunstenaars de kans bieden om gebruik te maken van haar projectruimte en haar centrale locatie in Amsterdam.

Onze focus voor 2018 ligt op voorstellen die reageren op het format van een duo-presentatie en deze presentatievorm verkennen. Dat kan als bestaand duo, in een eerste samenwerkingsvorm, of op een andere manier van samenwerking. Het sleutelwoord is ‘dialoog’.

We zijn voornamelijk op zoek naar voorstellen die de tentoonstelling combineren met events als performances, screenings, een lezing of artist talk, een diner etc. De tentoonstelling zal 3 tot 4 weken duren (daar valt de op- en afbouwperiode ook onder). Kunstenaars worden geselecteerd op basis van de experimentele kwaliteiten van het voorstel en een innovatieve benadering van het gebruik van de expositieruimte.

Financiering en ondersteuning

atelierWG biedt de ruimte - puntWG - , publiciteit en ondersteuning waar mogelijk. De geselectieerde kunstenaars zijn verantwoordelijk voor de productiekosten. 

Aanmelden

Stuur onderstaande informatie mee met je aanvraag:

  • Voor- en achternaam, postadres, telefoonnummer, e-mailadres en website (in PDF).
  • CV, maximaal 2 A4-tjes.
  • Een presentatie- of projectvoorstel van max. 300 woorden: het idee voor de tentoonstelling met event plan, een motivatie waarom jouw werk in puntWG past en je (gewenste) deelnemers.
  • Maximaal 5 beelden, JPG-formaat, samen max. 2 MB.
  • Geef je aan in welke periode je bij voorkeur de tentoonstelling wilt organiseren en geef aan in welke periodes je zeker níet kunt tentoonstellen. Des te accurater je bent, des te beter voor de planning.

Alle aanvragen, met bijlagen, kunnen uitsluitend per e-mail gestuurd worden naar:

opencall@atelierwg.nl. De deadline voor het indienen van de aanvraag is 31 juli 2017. Alle inzenders krijgen bericht vóór 15 augustus 2017.

Voor algemene informatie en vragen met betrekking tot puntWG, neem contact op met team puntWG: opencall@atelierwg.nl

Algemene Informatie

AtelierWG is een verzamelgebouw met kunstenaarsateliers in twee gebouwen van het voormalig Wilhelminagasthuis ziekenhuis in Amsterdam Oud-West. Met 120 ateliers is atelierWG een van de grootste ateliercomplexen van Nederland.

PuntWG is een presentatie-instelling en kunstenaarsinitiatief dat zich richt op experimentele projecten, en is onderdeel van atelierWG. We bieden een levendig programma van tentoonstellingen, performances, concerten, lezingen en discussies, georganiseerd door kunstenaars al dan niet gelieerd aan atelierWG.

Daarnaast werkt puntWG samen met airWG (het artist-in-residence initiatief). PuntWG wordt gefinancierd door de kunstenaars van atelierWG.

De programmering is in handen van team puntWG: Noa Giniger, Frank Mandersloot, Anna Volkova en Vincent Vulsma.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
The Weight of Words, performance door Manuela Lucia Tessie.a.
The Weight of Words, performance door Manuela Lucia Tessie.a.