Over

puntWG is een projectruimte en podium voor de kunsten van verschillende disciplines met een vitaal programma van tentoonstellingen, performances, concerten, lezingen en discussies.
puntWG is gevestigd in het voormalige ziekenhuis op het WG-terrein waar 120 ateliers zijn gevestigd in Amsterdam West. puntWG maakt deel uit van Stichting atelierWG en wordt financieel ondersteund door de kunstenaars van atelierWG.

'PuntWG is al een aantal jaren stevig geworteld te midden van de kunstenaarsateliers op het WG terrein (waar ooit de voorganger van het AMC, het Wilhelmina Gasthuis was gevestigd). Deze mooie tentoonstellingsruimte wordt betaald en beheerd door de WGkunstenaars. Daardoor is puntWG ook zo’n kunstenaarsinitiatief dat is ontstaan uit generositeit, uit de stuwkracht om te delen, om anderen te betrekken in de passie voor verrassende en onverwachte aspecten van de kunst.'

Uit : Een notitie van Tineke Reijnders naar aanleiding van

First moments of things I saw  van  Antoinette Nausikaä

'...puntWG een kleine fijne presentatie ruimte in Amsterdam ...'

Jeanne Prisser in De Volkskrant recensie Concreet Concrete

PuntWG is een alleraardigste kunstruimte, gevestigd op het WilhelminaGasthuisTerrein in Amsterdam. Misschien moet je even zoeken naar het paviljoen omdat het via een ietwat verwilderde tuin toegankelijk is, maar het loont. In de kleine ruimte met openslaande deuren is bij tijd en wijlen een aardig programma te zien.

Saskia Monshouwer recensie in Montshouwereditions Curved side down

Curatoren
Sinds 2012 wordt het jaarprogramma van puntWG voor een belangrijk deel samengesteld door kunstenaars/curatoren. Zij maken de langer lopende exposities van vier weken. De kunstenaars worden voorgedragen door Team puntWG, een groep kunstenaars die het jaarprogramma van puntWG samenstelt.  De kunstenaars/curatoren worden gekozen om de kwaliteit van hun werk en de bewezen verbindende kracht als kunstenaar, en krijgen in hun rol als curator carte blanche. Het curatorenprogramma genereert een divers en groot publiek en draagt bij aan de uitwisseling.
Curatoren waren (onder meer): Arnout Killian, Martin C de Waal, Yvonne Dröge Wendel, Jelle Kampen, Anna Volvoka, Harm van den Berg, Frank Mandersloot, Noa Ginger, Maarten Berteux.

Kortlopende exposities
De curatoren-exposities worden afgewisseld met kortlopende solopresentaties van atelierWG kunstenaars  en door presentaties van jonge, beginnende en gevestigde kunstenaars, nationaal en internationaal. Deze exposities duren enkele dagen tot twee weken.

Andere activiteiten
Er zijn alle soorten van tussentijdse activiteiten.
Performances, film, muziek- en dansvoorstellingen en boekpresentaties.
– Incidenteel wordt samengewerkt met kunstopleidingen en kunstinstellingen.
Open Ateliers: Twee keer per jaar is puntWG het startpunt van een Open Atelierroute langs verschillende ateliers van kunstenaars van atelierWG. In puntWG wordt een lunch verzorgt en is er een aanvullend programma.
– Het WG terrein leent zich uitstekend voor (tijdelijk) werk in de publieke ruimte. Vrij werk of toegepast.

Organisatie
Organisatie en programmering van puntWG:

Team puntWG:  Frank Mandersloot, Noa Giniger, Anna Volkova en VincentVulsma

Open Ateliers :Joop Haring,  Web Redacteur: Hella Baan,
Tekstredactie: Dineke Blom.

puntWG huren

puntWG is geschikt voor verschillende presentaties.  puntWG huren dat kan! Neem contact op via het contactformulier of stuur een email naar puntwg(ad) atelierwg.nl

Programma

puntWG waarborgt de kwaliteit en diversiteit door te werken met curatoren. De curatoren-exposities, die doorgaans vier weken duren, worden afgewisseld met korte presentaties, en festivals waarbij combinaties van presentaties mogelijk zijn.
puntWG wil een gesprek initiëren over beeldende kunst tussen kunstenaars en een geïnteresseerd publiek. De curator en kunstenaar werken op locatie – tijdens de opbouw van de expositie zijn de deuren open – waardoor het publiek en de toevallige voorbijganger met hem/haar in gesprek kan gaan. Tijdens de looptijd van de expositie is de kunstenaar aanwezig. De aanwezigheid van curator en kunstenaar kan voor zowel hen, als voor de bezoeker en voorbijganger nieuwe inzichten opleveren.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Vrijwilligers gezocht!

puntWG is op zoek naar vrijwilligers. Meld je aan als mede-coördinator, klusjesman, tekstschrijver of fotograaf.  Stuur een mail naar info @puntwg.nl

We are West Wednesdays

West Wednesdays is een alliantie van kunstinstellingen en -initiatieven in Amsterdam Oud-West | Kinkerbuurt. Iedere 2e woensdagavond van de maand organiseert West Wednesdays een kunsttour op het WG-terrein, de Hallen, in woonwerkpand Tetterode en op straat met steeds een afwisselende route met performances, film, muziek, beeldende kunst, atelierbezoeken, 10minutencollege’s en versnaperingen. De tour start om 18 uur, deelname is gratis. Voor het startpunt en het programma, zie de website.

Wij zijn West Wednesdays

Beeldend Gesproken – galerie, podium en kunstuitleen
Bellamy Kabinet – kunst in etalages
Gonzo (circus) – tijdschrift over muziek, kunst en meer
Kulter. – art, exhibition, performance, music, words, cliques et claques
LIMA – platform voor mediakunst
M4gastatelier – internationale residency en projectruimte
puntWG – projectruimte en podium voor de kunst

www.westwednesdays.com