curator 2015
Petra Noordkamp

Petra Noordkamp (Losser, 1967) studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar werk werd gepubliceerd in diverse tijdschriften en kranten als San Rocco Magazine, Club Donny, The Purple Journal, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad en Avenue en zij nam deel aan vele tentoonstellingen.

In 2013 was zij artist-in-residence in de American Academy in Rome. In 2012 maakte zij haar eerste film genaamd La Madre, il Figlio e l'Architetto (De moeder, de zoon en de architect) die te zien was in een tentoonstelling van haar werk in het fotografiemuseum Foam en die daarna geselecteerd werd voor een groot aantal filmfestivals in binnen- en buitenland. In 2014 werd ze gevraagd door het Guggenheim Museum in New York om een korte film te maken over Il Grande Cretto di Gibellina, een land art werk van de Italiaanse kunstenaar Alberto Burri, dat te zien is in New York tijdens het retrospectief van Burri in het najaar van 2015.

In 2014 stelde zij samen met Laura van Rijs de tentoonstelling Staged City in Arti et Amicitiae samen met kunstenaars Pablo Pijnappel, Paulien Oltheten, Batia Suter, Robbie Cornelissen en vele anderen.

Voor PuntWG nodigt zij Stephan Keppel (1973) uit om beelden te tonen uit zijn lopende onderzoek naar stedelijke openbare ruimtes, architectonische structuren en reproducties.

www.petranoordkamp.nl

Deel:
curator 2015