geweest
Studio 47
Studio 47
Again, anew, afresh, anon & once more
Tim Cullmann, Tiziana Krüger, Vytautas Kumža, Nikola Lamburov, Mathias Tang
Curator: Edward Clydesdale Thomson
28 t/m 29 mei 2016
Opening: zaterdag 28 mei 2016 — 16:00 tot 20:00 uur

Open: 29 mei 2016 14:00 - 18:00 uur

In 'again, anew, afresh, anon & once more' staat het werk van vijf fotografie studenten van de  Gerrit Rietveld Academie centraal. Zij belichten het maken en hermaken van kunst en wat er geleerd kan worden door dit materiële proces. Dit legt de nadruk op de evolutie van een kunstwerk in plaats van het ontstaan.  De vraag die deze tentoonstelling wil beantwoorden is: Hoe laat je iemand binnen in je kunstwerk, in jouw praktijk? Oftewel hoe maak je privé praktijken publiek?

De kunstenaars

Tim Cullmann - “I wonder why he’s the greatest DJ.” (Tony Touch). Hermixen, sampelen, appropriatie, niet als een conceptuele truc maar als een opzichzelf staande interactie met de  wereld van beelden – kunst, fotografie, pop art, advertentie, mode, amateurfotografie. Over het vrolijke, naïeve en eigenwijze werk met technieken, media, materiaal en visuele discoursen. Vandaag: Bloemen.

Tiziana Krüger – Het werk is een vorm van een experimenteel laberatorium, waarin verschillende technieken en methoden van ordeningssystemen onderzocht worden.

Nikola Lamburov – Fotografie als een imaginaire en vloeibare relatie met materie. Het beeld beslaat het fysieke en destabiliseert zo onze beleving daarvan. Onderscheid maken tussen hallucinatie en materie wordt steeds moeilijker. De koers van het proces volgen waardoor ons politieke landschap, bewustzijn en ons identiteit vormgegeven wordt. In het bijzonder als het gaat om zaken als populaire media productie en representatie.

Vytautas Kumža – De relatie bevragen tussen beelden van het object en het object zelf. Een ruimte waar de beschouwer zekerheid verliest en realiteit en essentie gaan bevragen. Het maken van driedimensionale objecten van een beeld en ze te verbinden met het visuele materiaal van hun herkomst. Zoals filmrekwisieten en sets, die er echt uitzien, maar geen functie hebben.

Mathias Tang – Techniek is politiek. Surveillance, oorlogsvoering en machinalisering dienen als een open framewerk om een discourse te creeeren over de politieke macht en impact van technologie op de verschillende lagen van de samenleving.

 

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
Studio 47
Studio 47
Tim Cullman
Tim Cullman
Tiziana Krüger
Tiziana Krüger
Vytautas Kumža
Vytautas Kumža
Nikola Lamburov
Nikola Lamburov
Mathias Tang
Mathias Tang