geweest
Pale Stability, Jake Singer
Pale Stability, Jake Singer
airWG end presentation
Jake Singer
21 t/m 23 jul 2017
Opening: zaterdag 22 jul 2017 — 17:00 tot 19:00 uur

Met trots presenteert airWG de eindpresentatie van de huidige resident Jake Singer. Singer is een multidisciplinaire kunstenaar uit Johannesburg. Hij zoekt naar 'opgeladen' objecten - dat wil zeggen; materialen die gefragmenteerd en herschikt kunnen worden zodat nieuwe objecten ontstaan.

"In Amsterdam viel me op hoe geordend het landschap is. Dat staat in sterk contrast met waar ik vandaan kom. Amsterdam vertegenwoordigt de idylle voor mij. Deze staat van zijn is, tot op zekere hoogte, een gevolg van haar koloniale verleden en van het verplaatsen van objecten. Het idyllische karakter van de stad is grotendeels mogelijk gemaakt doordat andere steden dat niet zijn." vertelt Singer.

In deze tentoonstelling aan het eind van zijn airWG residency zal hij een poging wagen 'het ideale te deconstrueren' door middel van multimedia.

De opening begint met een gesprek tussen Singer en Bert de Liefde. Bert is piloot en reist gemiddeld langs drie continenten per maand. Als fervent kunstliefhebber gebruikt hij het vliegen als middel om mensen in de internationale kunstwereld te ontmoeten. Deze ontmoetingen hebben hem een breder begrip gegeven van de lokale contexten van werken en van de kunstenaars. Dit is ook hoe Bert, twee jaar geleden, Jake ontmoette in zijn studio in Johannesburg.

 

Openingstijden

Vr 21 - 07 van 14:00 tot 18:00
Za 22 - 07 van 14:00 tot 18:00
Zo 23 - 07 van 14:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
Pale Stability, Jake Singer
Pale Stability, Jake Singer