geweest
Michelle Son, Belly Buster
Michelle Son, Belly Buster
Belly Buster
Michelle Son
2 t/m 17 sep 2017
Opening: zaterdag 2 sep 2017 — 17:00 tot 21:00 uur

“Tijdens het schrijven van de scripts stelde ik me Fondane, Chris Morris en David Attenborough voor die ‘charades’ spelen in een bar, luisterend naar populaire songbirds als Yma Sumac, Minnie Riperton en Mariah Carey.” — Michelle Son

Belly Buster is op te vatten als een gescripte ruimte waarin drie ‘onfilmbare scenario’s’ zich over een periode van drie weken zullen ontvouwen. Geïnspireerd door Benjamin Fondane’s Trois Scenarii: cinépoèmes, zet kunstenaar Michelle Son met Belly Buster het onspreekbare in als een uitweg uit de stilte en ontsnapping aan de rationaliteit van de taal.

De opvoering van de drie scenario’s is verspreid over drie weekenden en vindt plaats als onderdeel van een mixed media installatie. De tentoonstelling gaat vergezeld met een presentatie over Benjamin Fondane door Nadja Cohen (Phd researcher, KU Leuven), een boekpresentatie en conversatie met Sara Giannini (onafhankelijk curator en semioticus), evenals uitzendingen van Ja Ja Ja Nee Nee Nee, een online radio station gewijd aan kunst.

Evenementen:

Zaterdag, 2 September
Opening
17:00 – 21:00

Scenario 1
18:30 (15 min)

-----------------------------------

Zaterdag, 9 September
Boekpresentatie
17:00 – 21:00

Scenario 2
18:30 (15 min)

-----------------------------------

Zaterdag, 16 September
Finissage - Scenario 3
17:00 – 21:00

Presentatie door Nadja Cohen
18:00 – 18:30 (in Engels)

Scenario 3
(on-going)

Open op Zondagen tussen 14:00 en 18:00 uur en op afspraak: email michelle@michelleson.co.za.

Belly Buster wordt ondersteund door het AFK (Stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Over de kunstenaar

Michelle Son (Johannesburg, Zuid- Afrika) is een beeldende kunstenaar woonachtig in Amsterdam. Haar interesse in taal komt voort uit literaire middelen en haar voormalige werkzaamheden met cybernetische systemen en "interface" esthetiek. Na het afstuderen van de Beeldende Kunst afdeling bij de Gerrit Rietveld Academie, komen haar artistieke activiteiten tot uiting in de vorm van video, performance interventies, sculptuur en schrijfkundige oefeningen die sociologische en antropologische vraagstukken raken. Haar werken zijn tentoongesteld bij het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond (Amsterdam), Kunstpodium T (Tilburg) en het Teylers Museum (Haarlem). Belly Buster is haar eerste solo tentoonstelling in Amsterdam.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
Michelle Son, Belly Buster
Michelle Son, Belly Buster