Concreet Concrete
Stephan Keppel, Petra Noordkamp
6 t/m 20 dec 2015
Opening: zondag 6 dec 2015 — 17:00 tot 19:00 uur

Beeldend kunstenaar Stephan Keppel toont de eerste resultaten van zijn nieuwe fotoproject in PuntWG. In Montreal deed hij in het Canadian Centre for Architecture onderzoek naar materiaal over New York. Dit internationaal onderzoeksinstituut en museum voor architectuur heeft een omvangrijke database waaruit Keppel beelden put die hij scant, kopieert en herfotografeert. Door deze beelden te combineren met foto’s die hij zelf maakte in New York, waarbij hij onder andere twee dagen verbleef in een kringloopwinkel waar ze tweedehands bouwmaterialen verhandelen, probeert hij op die manier iets van de ziel van die stad bloot te leggen.
Daarnaast zal hij een aantal beelden tonen uit zijn project Entre Entrée over de buitenwijken van Parijs en een inzicht geven in zijn manier van werken door een gedeelte van zijn verzameling foto's en boeken over de stad te laten zien.

Beeldend kunstenaar Petra Noordkamp die Stephan Keppel uitnodigde voor deze presentatie, zal zelf een klein aantal stills tonen van haar film Il Grande Cretto di Gibellina. Deze film die zij maakte in opdracht van het Solomon R. Guggenheim Museum in New York gaat over het indrukwekkende land art project van de Italiaanse kunstenaar Alberto Burri. Hij bedekte de ruïnes van de stad Gibellina die door een aardbeving volledig was verwoest met een grote witte cementen laag en creëerde zo een omvangrijk labyrint. In haar film focust Noordkamp zich vooral op de vormen, het materiaal en de structuur van dit werk waardoor deze opnamen mooi samengaan met de stadsbeelden van Stephan Keppel.

Stephan Keppel is beeldend kunstenaar/fotograaf. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Keppel’s fotografische werk is gebaseerd op de randverschijnselen van de architectuur, de buitenwijk en het interieur. Vanuit zijn archieven van ondermeer straatbeelden, gevelbeelden, begroeiingen in het stedelijk landschap, en series van afgedankte printers, scanners en lampen ontstaan tentoonstellingen, boeken en (poster)edities.

Deel: