Femke Dekkers, Painted picture 1

Marleen Sleeuwits, Interior no. 44

Femke Dekkers, Selectie van zwarte en witte spullen uit mijn atelier (1) 13

Marleen Sleeuwits, Interior no. 47
Curved side down
Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers
Curator: Radek Vana
14 sep t/m 9 okt 2016
Opening: woensdag 14 sep 2016 — 18:00 tot 21:00 uur

Deze tentoonstelling is een eenmalige samenwerking van Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers. In een week tijd hebben zij een ruimtelijke installatie gemaakt die de architectuur van puntWG als uitgangspunt neemt. 

Deze installatie vilt de hele ruimte en wordt vervolgens met technische camera vastgelegd. De resulterende, bijna levensgrote foto van de ingreep is tegelijkertijd in puntWG te zien (en ook gedurende de fotobeurs Unseen) , hetgeen een vervreemdend en verwarrend effect oproept.

Sleeuwits en Dekkers werken al enkele jaren aan hun oeuvre en hun werk is landelijk en internationaal geëxposeerd (oa in QuickscanNL#02 in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam en Photography Extended in Museum Het Valkhof, Nijmegen).

Op 24 september om 17.00 is er een artist talk door Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Galerie Bart, AFK en Stroom Den Haag.

Over de kunstenaars

Kunstenaars Femke Dekkers en Marleen Sleeuwits zijn beiden geboren in 1980. Ze maken foto´s die het resultaat zijn van het werken met ruimte die de kunstenaars naar hun hand hebben gezet, zodat er een nieuwe visuele werkelijkheid ontstaat.

Dekkers en Sleeuwits hebben verschillende uitgangspunten en attitudes maar de totale transformatie van ruimte in hun foto's is een boeiende overeenkomst. Deze transformatie is meer dan een manier waarop het werk wordt geïnstalleerd, het is het werk zelf. Een samenwerking van Sleeuwits en Dekkers lijkt dus voor de hand liggend, bijna onontkoombaar.

De verschillen in hun beider attitude leiden tot een visueel en inhoudelijk prikkelende installatie in PuntWG. Dekkers en Sleeuwits hebben hun werk geëxposeerd op meerdere plekken in Nederland, en ook internationaal. Voor Amsterdam is de tentoonstelling in puntWG de eerste solopresentatie van het werk van deze talentvolle jonge fotografen (beiden geboren in 1980).

Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers hebben ook antwoord gegeven op  Een vraag / A question ....

Publiciteit

Lees hier de recensie over de tentoonstelling van Saskia Monshouwer.

Deel:


Femke Dekkers, Painted picture 1

Marleen Sleeuwits, Interior no. 44

Femke Dekkers, Selectie van zwarte en witte spullen uit mijn atelier (1) 13

Marleen Sleeuwits, Interior no. 47