geweest
Video still Flesh hand Metal. Light and Oil.  2020 Kristiina Koskentola
Video still Flesh hand Metal. Light and Oil. 2020 Kristiina Koskentola
Enfleshed - Elaborated
Kristiina Koskentola with Bo Wang, German Popov, Han Xiaohan, Jussi Koitela, Pia Lindman, Mark Kremer, Rick Dolphijn, Zoénie Deng
19 nov t/m 6 dec 2020
Opening: donderdag 19 nov 2020 — 16:00 tot 21:00 uur

Door de lockdown zijn de openingstijden van de tentoonstelling Enfleshed - Elaborated veranderd.

puntWG zal gesloten zijn t/m 18 november 2020. Van 19 nov tot 6 dec 2020 wordt puntWG getransformeerd naar een zintuiglijke omgeving die functioneert als incubator van andere kennis en ervaringen (subsensoriële installatie, muziek van de Oeral, film, poëzie, essays en verhalen, sjamanistische Mantsjoerijse muziek en interventies.

Open: vrijdag - zondag, 14:00-18:00

There's also PDF documentation of this collaborative exhibition, including images, esseys, stories and poems and links to video and sound works. Download it HERE.

Enfleshed is een multisensoriële tentoonstelling die reflecteert op de sjamanismen van Binnen-Mongolië en Mantsjoerije (Noord-China) in relatie tot de ernstige vervuiling, het elektromagnetisme, de zware industrie en de zeldzame aardmijnbouw in de regio, het globale kapitalisme en het eigen lichaam van de kunstenaar. 

Centraal in de tentoonstelling staat Kristiina Koskentola's film, Flesh and Metal. Light en Oil. (2020) waarin rituelen als bijvoorbeeld de genezingsceremonie van Sjamaan Liu (die, belichaamd als haar vossengod, de schuddende handen van de kunstenaar genas) dialoog, trommelen en zingen verweven zijn met sfeervolle elektronische soundscapes en (industriële) landschappen. De film onderzoekt het potentieel van 'niet-levende' of 'spectrale' subjectiviteiten en tijd als actieve politieke en ethische actoren en operators. De film zoekt naar een diepere relatie met natuurlijke en spirituele werelden door middel van alternatieve kennis en verkent de grenzen van het menselijk rationalisme en de kennisproductie en het milieuonrecht en het langzame geweld van de logica van het (globale) kapitalisme. De film put uit dialogen met betrokken sjamanen, genezers en muzikanten, lokale kennis, doorleefde ervaring, niet-menselijke kennis en theorievorming door Karen Barad, Rosi Braidotti, Rick Dolphijn en Jussi Parikka.

puntWG zal worden getransformeerd naar een zintuiglijke omgeving die functioneert als incubator van andere kennis en ervaringen en als een ruimte voor genezing.

Dit onderzoek wordt verder uitgebreid en gesensibiliseerd in installaties van het programma Enfleshed- Elaborated

Event
Public Program as Installations 
Met: Zoénie Deng, Rick Dolphijn, Mark Kremer, Pia Lindman, Jussi Koitela, Han Xiaohan, German Popov, Bo Wang
Geïntegreerd in de tentoonstelling tijdens de openingstijden

Enfleshed-Elaborated is een programma als installaties bestaande uit essays, genezingssessies, muziekvoorstellingen, interventies en poëzie. Het is een programma waarin bijvoorbeeld theorie een gedicht kan worden, een essay een recept, oude Mantsjoerijse en Oeralse muziek een hedendaags klankstuk en een botensetting van de Finse orale traditie een installatie van het subsensoriële.     

Een groep kunstenaars, filosofen, cultuurtheoretici, onderzoekers, musici en curatoren uit Eurazië werden uitgenodigd om te reflecteren op de context van het tentoonstelling Enfleshed- in woord en lichaam, in vlees. Ze hebben zich onder andere verdiept in uiteenlopende ideeën over de nabijheid van de natuur, spiritualiteit en de tegenstrijdige realiteiten die de huidige wereldeconomie hebben gecreëerd, en in de machtsstructuren van kennis en wetenschap.

Supported by: Amsterdams fonds voor de kunst, Kone Foundation, Finnish Cultural Foundation, Avek.

Photo documentation by Ilya Rabinovich.

ALSJEBLIEFT!
VERGEET NIET HET COVID-19 PROTOCOL TE VOLGEN,
Kondig je bezoek aan door een e-mail te sturen naar enfleshedelaborated@gmail.com.

RICHTLIJNEN BEZOEKER - HOUDT JE VEILIG!
In overeenstemming met het protocol voor culturele ruimtes in verband met COVID19 verzoeken wij je voor en tijdens je bezoek rekening te houden met het volgende; Ga niet op bezoek wanneer je (kleine) gezondheidsklachten ondervindt zoals een verkoudheid, een loopneus, hoest, keelpijn, een verhoogde temperatuur of koorts, en/of kortademigheid. Je dient altijd een minimale afstand van 1,5 meter tot andere bezoekers en personeel te bewaren en je masker te dragen.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
Video still Flesh hand Metal. Light and Oil.  2020 Kristiina Koskentola
Video still Flesh hand Metal. Light and Oil. 2020 Kristiina Koskentola
GL 28 (Naiveta) 2016, From Nose Ears Eyes 32nd Sao Paulo Biennale Pia Lindman
GL 28 (Naiveta) 2016, From Nose Ears Eyes 32nd Sao Paulo Biennale Pia Lindman