Garland
Lindsay Carone
25 t/m 27 nov 2016
Opening: zaterdag 26 nov 2016 — 17:00 tot 19:00 uur

Van vrijdag 25 november tot en met zaterdag 27 november te bezoeken tussen 14:00 en 18:00 uur.

In PuntWG toont de Amerikaanse kunstenares Lindsay Carone een serie textiel-sculpturen die voortkomen uit haar onderzoek naar ambachtelijkheid, esthetiek en handnijverheid. Ze behandelt en transformeert alledaagse voorwerpen uit de hedendaagse cultuur, op een wijze die hun oorspronkelijke vorm en functie overstijgt.

De nieuwe werken zijn ontwikkeld op basis van haar research in India, dat ze het afgelopen jaar dankzij een Fulbright-beurs kon uitvoeren. Met een scala aan traditionele invloeden, van fijn borduurwerk tot vlechtwerk voor kameelbanden en Mughal-architectuur, toont Carone kunstwerken die als verkenning kunnen worden gezien van de waarde van het ornament, de kracht van decoratie en de continue mystiek van het met de hand gemaakte.

Over de kunstenaar

Lindsay Carone is een Amerikaanse kunstenares, voornamelijk werkend in sculptuur, installaties en textiel. Voorafgaand aan haar huidige artist in residency in Amsterdam, woonde en werkte ze dankzij een Fulbright-beurs voor een jaar in Gujarat, India.

Ze behaalde een MFA-diplona (Master of Fine Arts) in Sculptuur van de Rhode Island School of Design na een eerdere BFA (Bachelor of Fine Arts)-kunstopleiding aan de University of Massachusetts, Amherst.

Haar werk is tentoongesteld in het Katonah Museum of Art, Phillips Museum of Art, Saint Joseph’s University en het RISD Museum of Art, waar ze als winnaar van de jaarlijkse Sitings competitie een site-specifieke installatie maakte.

Carone was eerder artist in residence bij The Cultural Center Eagle Hill in Hardwick, Massachusetts, The Kimball Art Center in Park City, Utah, the Platte Clove Residency in de  Catskill Mountains in New York en het Emerging Artist in Residence-programma van de Millersville University in Central- Pennsylvania. Tevens voltooide ze een Apprenticeship in de Fabric Workshop and Museum Philadelphia, Pennsylvania.

Deel: