geweest
*CANCELLED* Girls Got Golds
Miku Sato
21 t/m 29 mrt 2020
Opening: zaterdag 21 mrt 2020 — 18:00 tot 20:00 uur

In line with other event and gallery spaces, due attempts to halt the spread of Covid-19, puntWG will be closed until the beginning of April 2020. 

Dit is de eindpresentatie van Miku Sato, de huidige airWG resident.

Girls Got Gold Medals is een video over de prijswinnaars van de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928. Met het oog op de Olympische Spelen in Tokio in 2020 heeft de kunstenaar onderzoek gedaan naar de Olympische Spelen van 1928, in het bijzonder naar de nationale vrouwen atletiekploeg van destijds. De video toont de verhalen en herinneringen van deze vrouwen, en daarnaast komt een overlevende van de Tweede Wereldoorlog aan het woord.

Sato’s aanpak is een poging om gebeurtenissen en mensen tot leven te brengen die in de geschiedenis zijn onderbelicht, die niet werden gehoord of van wie de rol die zij speelden in de maatschappij niet goed is gedocumenteerd. Op deze manier trekt de kunstenaar haar eigen suggestieve lijn tussen verleden en heden.

Over de kunstenaar

Miku Sato baseert zich in haar kunstenaarspraktijk op haar veldwerk op specifieke locaties. Ze start een project waarin de focus ligt op een door haar geselecteerde groep mensen uit de lokale gemeenschap. Door middel van video, installaties en de participerende rol van de deelnemers onderzoekt ze nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor relaties tussen mensen onderling en met de wereld. Bovendien komt in haar onderzoek aan bod wat ‘passiviteit’ en ‘proactiviteit’ betekenen als houding in de maatschappij. Sato wil haar eigen narratieven creëren om daarmee verleden en heden tezamen in een nieuw licht te presenteren.

Photos by Ilya Rabinovich

 

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest