“Dürer incognito II” © mmc schobbe

“Dürer incognito II” © mmc schobbe

“Da Vinci incognito I” © mmc schobbe

"Geboren als Troglodiet" © mmc schobbe

“It takes revery” © mmc schobbe
Incognito
MMC Schobbe
3 t/m 11 dec 2016
Opening: zaterdag 3 dec 2016 — 17:00 tot 19:00 uur

Verder te bezoeken op zo 4 en 6 t/m 11 dec tussen 14.00 en 18.00 uur.

Een serie uitgesneden tekeningen die geïnspireerd zijn op schetsen van Albrecht Dürer en Leonardo da Vinci is de leidraad van deze solotentoonstelling van MMC Schobbe. Deze sterk 3-dimensionaal ogende tekeningen, die als objecten op de muur aanwezig zijn, gaan een relatie aan met de ruimte en met elkaar. Een speciaal voor deze presentatie gemaakte (licht) installatie zal de relatie leggen naar eerdere tentoonstellingen.

Over de kunstenaar

MMC Schobbe creëert architectonische ruimten met vlakke en 3-dimensionale wandobjecten. Zij speelt met onze waarneming van licht, maat, verhoudingen en ruimte, wat kan leiden tot vragen omtrent de waarheid en de werkelijkheid. Haar werk, hoe klein ook, heeft altijd een monumentale uitstraling. Zij speelt een lyrisch spel met ogenschijnlijk strenge figuren.

Het streven in haar kunst omschrijft zij met een citaat van de schrijver Gustave Flaubert: “Wat mij in de kunst het hoogste (en het moeilijkste) lijkt, is niet het publiek een lach of een traan te ontlokken, noch het bronstig te maken ofwel tot razernij te brengen, maar het tot mijmeren te brengen, zoals de natuur dat doet.”

Schobbe verkoopt haar werk en realiseert opdrachten ook in het kader van haar micromecenaat-project. Lees ook haar antwoord op Een Vraag ...

Deel:

“Dürer incognito II” © mmc schobbe

“Da Vinci incognito I” © mmc schobbe

"Geboren als Troglodiet" © mmc schobbe

“It takes revery” © mmc schobbe