Indigo Phase
Kentaro Yokouchi
19 t/m 26 sep 2020
Opening: vrijdag 18 sep 2020 — 17:00 tot 19:00 uur

airWG Amsterdam nodigt u uit voor de tentoonstelling INDIGO PHASE van de Japanse kunstenaar Kentaro Yokouchi. De opening is vrijdag 18 september om 17.00 uur in de tentoonstellingsruimte puntWG te Amsterdam.

Yokouchi, sinds juli gast-kunstenaar bij airWG, toont een selectie uit werk waarin het gebruik van indigo en andere natuurlijke pigmenten op papier en zijde overheersen. Zijn onderzoek voor deze werken is gebaseerd op verschillende historiografische aspecten in relatie tot deze natuurlijke materialen, met name de interactie van de Japanse, Indonesische en Nederlandse cultuur met betrekking tot de productie, het gebruik en de commercialisering ervan. 

Kentaro heeft een bijzondere interesse in het gebruik van oude technieken en historische afbeeldingen, die een nieuwe poëtische ontmoeting van culturen mogelijk maakt en waardoor meerdere al eeuwen bestaande connecties tussen oosterse en westerse kunst zichtbaar worden. Zo onthult hij sporen van verbanden tussen afbeeldingen uit het verleden, waarvan de verstilde stemmen en gebaren verwijzen naar een andere constellatie van onze menselijke conditie. 

Als afsluiting van deze tentoonstelling is er op zaterdag 26 september een speciale ontmoeting tussen het publiek, de kunstenaar  en curator Mizuho Fujita van Kyoto City University of Arts, Art Gallery @KCUA in Japan, die via een live-verbinding met Kentaro zal spreken over recent werk dat  nu tentoongesteld is in Japan onder de titel SOMETHING FOR EVERYONE.  Yokouchi schilderde een deel van dit werk tijdens zijn verblijf bij airWG in Amsterdam.

Photo documentation by Ilya Rabinovich

Wij rekenen op uw aanwezigheid, aanstaande vrijdag 18 september tijdens de opening  en zaterdag 26 september voor de afsluiting en het afscheid van Kentaro Yokouchi.

Open elkedag 1-6pm. Gesloten op maandag 21/9

Richtlijnen voor bezoekers - houden u veilig!

Overeenkomstig het protocol voor culturele ruimtes vanwege COVID19 verzoeken wij u vriendelijk om voor en tijdens uw bezoek het volgende in overweging te nemen;

  • Bezoek niet als u (kleine) gezondheidsproblemen heeft, zoals verkoudheid, loopneus, hoest, keelpijn, verhoogde temperatuur of koorts en / of kortademigheid
  • We staan ​​maximaal 5 bezoekers tegelijkertijd in de ruimte toe. Individuelen, stellen, huisgenoten en kleine gezinnen van twee of drie personen.
  • U moet altijd een minimumafstand van 1,5 meter van andere bezoekers en personeel aanhouden
Deel: