From the exhibition The weathers they live in by Nicola Arthen (photo: Franziska Schulz)

From the exhibition The weathers they live in by Nicola Arthen (photo: Franziska Schulz)
OPEN CALL for 2019 Program
1 jun t/m 15 jul 2018
Opening: dinsdag 0 0000 — 00:00 tot 00:00 uur

Stichting atelierWG nodigt beeldend kunstenaars uit om een duo-tentoonstelling te organiseren in samenloop met een serie evenementen, die zullen worden gepresenteerd in puntWG, een tentoonstellingsruimte in het centrum van Amsterdam.

Na een succesvol programma van duo-tentoonstellingen in 2018, zijn we gemotiveerd om dezelfde opzet te blijven hanteren in 2019. We vragen om voorstellen voor duo-tentoonstellingen in welke vorm dan ook, die een dialoog stimuleren tussen de kunstenaars en hun werk. We zijn vooral op zoek naar voorstellen die samengaan met een stimulerend publiek programma van evenementen zoals performances, screenings, lezingen, artist talks, diners, etc. Elke tentoonstelling zal vier weken duren (inclusief installatie en afbouw).

Kunstenaars zullen worden geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun voorstel en hun benadering voor het gebruik van de ruimte.

Ondersteuning:
Stichting atelierWG ondersteunt de geselecteerde kunstenaars door het bieden van een open platform voor het realiseren van hun projecten in puntWG. Dit houdt in dat ze de ruimte en de bijbehorende apparatuur vrij kunnen gebruiken, dat er professionele foto’s genomen zullen worden van het werk en dat er voor elke tentoonstelling budget is voor geprint materiaal. Omdat we een kleine organisatie zijn kunnen we helaas geen financiële ondersteuning bieden voor het produceren van werk. Het puntWG team kan aan succesvolle aanvragers referentiebrieven leveren ter ondersteuning van het aanvragen van externe fondsen.

You can find the puntWG floorplan HERE.

Richtlijnen voor het aanmelden:

Graag zien we de volgende documenten in je online aanmelding:

• Een PDF met de volgende informatie: Volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats, post adres, telefoonnummer, e-mail en website 

• CV (max. twee A4 pagina’s) van de deelnemende kunstenaars


• Een voorstel (max. 250 woorden) met een beschrijving van de tentoonstelling en het publieke programma

• Een korte motivatie voor het tentoonstellen in puntWG.

• Een maximum van 5 afbeeldingen in jpg formaat (2MB totaal)

• Geef graag ook je maanden van voorkeur aan en de tijden waarin je niet beschikbaar bent. Hoe preciezer je kan zijn, hoe beter we de kalender kunnen invullen.

Alle aanmeldingen met attachments graag e-mailen naar: opencall@atelierwg.nl

De deadline voor insturen is 15 juli 2018

Op alle aanmeldingen zal worden gereageerd voor 1 oktober 2018

Voor algemene informatie en vragen over puntWG, neem contact op met team puntWG: opencall@atelierwg.nl

Organisatie en programmering van puntWG: Noa Giniger, Frank Mandersloot, Tao G. Vrhovec Sambolec, Michelle Son and Maaike Anne Stevens.

www.puntwg.nl

Over
Stichting atelierWG, sinds 1989 een verzamelgebouw van 120 kunstenaarsateliers, initieert projecten op het gebied van beeldende kunst en cultuur. Er zijn internationale uitwisselingen en Open Atelierroutes.

In 2006 is puntWG opgericht, een interdisciplinaire presentatieruimte en podium voor de kunsten, met een levendig programma van tentoonstellingen, performances, concerten, lezingen en discussies.

Sinds september 2015 is airWG geopend, een gastatelier voor binnen en buitenlandse kunstenaars waarbij nadruk ligt op onderzoek en samenwerking.

AtelierWG wordt beheerd door woningbouwvereniging Stadgenoot en heeft een eigen  huurdersvereniging (HV) die het aanspreekpunt is voor de huurders en  tevens nieuwe huurders selecteert. Alle  huurders zijn lid van de HV.  De HV heeft  werkgroepen die zich bezighouden met de gang van zaken.

Deel:

From the exhibition The weathers they live in by Nicola Arthen (photo: Franziska Schulz)