Over

puntWG is een projectruimte en podium voor de kunsten van verschillende disciplines met een vitaal programma van tentoonstellingen, performances, concerten, lezingen en discussies.
puntWG is gevestigd in het voormalige ziekenhuis op het WG-terrein waar 120 ateliers zijn gevestigd in Amsterdam West. puntWG maakt deel uit van Stichting atelierWG.

'PuntWG is al een aantal jaren stevig geworteld te midden van de kunstenaarsateliers op het WG terrein (waar ooit de voorganger van het AMC, het Wilhelmina Gasthuis was gevestigd). Deze mooie tentoonstellingsruimte wordt betaald en beheerd door de WGkunstenaars. Daardoor is puntWG ook zo’n kunstenaarsinitiatief dat is ontstaan uit generositeit, uit de stuwkracht om te delen, om anderen te betrekken in de passie voor verrassende en onverwachte aspecten van de kunst.'

Uit : Een notitie van Tineke Reijnders naar aanleiding van

First moments of things I saw  van  Antoinette Nausikaä

'...puntWG een kleine fijne presentatie ruimte in Amsterdam ...'

Jeanne Prisser in De Volkskrant recensie Concreet Concrete

PuntWG is een alleraardigste kunstruimte, gevestigd op het WilhelminaGasthuisTerrein in Amsterdam. Misschien moet je even zoeken naar het paviljoen omdat het via een ietwat verwilderde tuin toegankelijk is, maar het loont. In de kleine ruimte met openslaande deuren is bij tijd en wijlen een aardig programma te zien.

Saskia Monshouwer recensie in Montshouwereditions Curved side down

Curatoren
Sinds 2012 wordt het jaarprogramma van puntWG voor een belangrijk deel samengesteld door kunstenaars/curatoren. Zij maken de langer lopende exposities van vier weken. De kunstenaars worden voorgedragen door Team puntWG, een groep kunstenaars die het jaarprogramma van puntWG samenstelt.  De kunstenaars/curatoren worden gekozen om de kwaliteit van hun werk en de bewezen verbindende kracht als kunstenaar, en krijgen in hun rol als curator carte blanche. Het curatorenprogramma genereert een divers en groot publiek en draagt bij aan de uitwisseling.
Curatoren waren (onder meer): Arnout Killian, Martin C de Waal, Yvonne Dröge Wendel, Jelle Kampen, Anna Volvoka, Harm van den Berg, Frank Mandersloot, Noa Ginger, Maarten Berteux.

Kortlopende exposities
De curatoren-exposities worden afgewisseld met kortlopende solopresentaties van atelierWG kunstenaars  en door presentaties van jonge, beginnende en gevestigde kunstenaars, nationaal en internationaal. Deze exposities duren enkele dagen tot twee weken.

Andere activiteiten
Er zijn alle soorten van tussentijdse activiteiten.
Performances, film, muziek- en dansvoorstellingen en boekpresentaties.
– Incidenteel wordt samengewerkt met kunstopleidingen en kunstinstellingen.
Open Ateliers: Twee keer per jaar is puntWG het startpunt van een Open Atelierroute langs verschillende ateliers van kunstenaars van atelierWG. In puntWG wordt een lunch verzorgt en is er een aanvullend programma.
– Het WG terrein leent zich uitstekend voor (tijdelijk) werk in de publieke ruimte. Vrij werk of toegepast.

Organisatie
Organisatie en programmering van puntWG:

Team puntWG: Tao G. Vrhovec Sambolec, Michelle Son, Mila Lanfermeijer, Lily LanfermeijerGiovanna Giaretta.

Open Ateliers: Joop Haring,  Web Redacteur: Oriana Rose
Tekstredactie: Dineke Blom

puntWG huren

puntWG is geschikt voor verschillende presentaties.  puntWG huren dat kan! Neem contact op via het contactformulier of stuur een email naar puntwg(ad) atelierwg.nl

Deel: