depend on me - puntWG

depend on me - puntWG

Professional Amateur - Research, Collaborations and Invitations
depend on me
5 t/m 15 mrt 2022
Opening: vrijdag 4 mrt 2022 — 17:00 tot 20:00 uur

Als onderdeel van de atelierseries van puntWG, presenteert depend on me haar onderzoeksresultaten, kunstwerken en samenwerkingen van het afgelopen jaar.

Deze presentatie, getiteld “professional amateur”, vormt het einde van een pilotproject, geïnitieerd door kunstenaar Marieke Zwart, waarbij professionele kunstenaars samenwerkten met amateurkunstenaars en semi professionele kunstenaars aan nieuwe kunstwerken en werkvormen. 

Gedurende één jaar hebben veertien kunstenaars vijf werken gemaakt en onderzocht hoe gezamenlijke artistieke praktijken kunnen worden georganiseerd, waardoor onderlinge afhankelijkheid, co-auteurschap, inspirerende uitwisselingen en een toekomstperspectief op artistieke samenwerkingen kunnen worden gecreëerd.  

Woensdagmiddag 9 maart is de tentoonstelling gesloten.

Publieksactiviteiten: 

Maar wat is een amateur eigenlijk? En wanneer ben je een professioneel kunstenaar en wanneer niet (meer)? Tijdens een zestal samenkomsten en activiteiten met betrokken kunstcollectieven, kunstenaars, onder andere uit de WG community, èn publiek, staat het aangenomen onderscheid tussen beide categorieën ter discussie en delen kunstenaars met elkaar en publiek hoe ze samenwerken binnen hun praktijk. 

Op zondag 6 maart geeft PJ Bruyniks een presentatie met een onwetenschappelijke benadering van classificatiesystemen in de kunst, wetenschap en zorg. Waarna wetenschapssocioloog Trudy Dehue een wetenschappelijke benadering van classificaties in onze maatschappij uiteen zal zetten. Vervolgens kunnen de bezoekers een nieuw ontwikkeld classificatie kwartet spelen. De deelnemers mogen zelf kiezen of ze als 'amateurs' of als 'professionals' meespelen. 

Op dinsdag 8 maart geeft kunstenaar en ontwerper Lotte Lara Schröder een workshop Artist Trading Cards. ATC's zijn kleine sets originele kaarten (elk 64 x 89 mm) die tijdens georganiseerde handelsevenementen worden uitgewisseld met andere makers.  

Op vrijdag 11 maart geeft de Syrische kunstenaar Marwan Noufal een workshop acryl schilderen. Noufal heeft bijgedragen aan de publicatie met een kunstenaarsbijdrage. Aram Lee en Marieke Zwart nodigden hem uit nadat ze hem hadden ontmoet bij de i-psy art group die bij Framer Framed Amsterdam was.

Op 13 maart vindt de boekpresentatie plaats van de gelijknamige publicatie professional amateur. Een kettingreeks aan interviews tussen alle deelnemers vormt het vertrekpunt van deze publicatie, waarin zowel het proces als de resultaten van dit onderzoeksproject samen komen. HF van Steensel draagt drie korte verhalen voor en gastschrijver Tina Lenz neemt het eerste boek in ontvangst.  De boekpresentatie wordt gevolgd door een veiling van kunstwerken van depend on me kunstenaars. 

 

Programma:

Hoe classificatiesystemen ons leven bepalen/ How classification systems rule our life

by PJ Bruyniks

guests: Trudy Dehue, Esther Vossen en Marieke Zwart

Zondag 6 maart, 14.00 - 17.00 hrs

 

Artist Trading Cards Workshop

by  Lotte Lara Schröder

Dinsdag 8th maart (time tbc)

 

Workshop Acrylic painting by Marwan Noufal

by Marwan Noufal, guest contributor to publication depend on me, professional amateur.

Vrijdag 11 maart, 14.30 - 17.00hrs

 

Professional Amateur Auction/Veiling

by all depend on me artists

Zondag 13 maart, 15.00 - 16.00 hrs

 

Boekpresentatie/ Booklaunch

by depend on me research group

special guest: Tina Lenz

 Zondag 13 maart, 16.00 - 17.00 hrs

 

Het gehele actuele programma is te vinden op de website. Voor actuele updates is depend on me te te volgen op Instagram en Facebook 

Toegang tot puntWG is gratis.

Deze presentatie werd mede mogelijk gemaakt door alle betrokken kunstenaars, AFK, puntWG, artistiek partners Beeldend Gesproken, Framer Framed, de Ronde Venen, WG community, i-psy en de bijna 100 donateurs op VOORDEKUNST.

 Photography by Ilya Rabinovich.

Deel:

depend on me - puntWG