Tasio Bidegain: In between the corners of my room - The image at the end of a world 

Tasio Bidegain: In between the corners of my room - The image at the end of a world 
Relearning Images
Students from the Rietveld Academie's Photography Department
25 jan 2020 — 00:00 tot 00:00 uur
Opening: zaterdag 25 jan 2020 — 13:30 tot 16:30 uur

What is a truthful image in a mendacious world?
Can photography be employed as a tool to desire differently? 
Can our cameras be used to touch, feel and move?
What are the images we need to unlearn?
And what are the images that make us act?

Over een periode van 4 maanden hebben tien studenten van de fotografie afdeling van de Rietveld Academie de kernvragen geformuleerd die aan de basis liggen van hun artistieke praktijk. Ze hebben onderzoek gedaan naar queer vormen van leven en verlangen, naar het einde van de wereld zoals we deze kennen, naar het belang van de emancipatie van vrouwen, de onhaalbare representaties van romantische liefde, de limitaties van menselijke communicatie, en het gebruik van quilten en graffiti als politieke middelen. De onderzoeksmethoden die ze daarbij hebben gebruikt varieerden van lezen tot het verzamelen van beelden en van schrijven tot het maken van beelden.

Op 25 januari zullen zij hun eerste artistieke respons presenteren op deze vragen. We hopen dat jullie aanwezig zullen zijn voor dit event vol multi media installaties, screenings en performances.

Deelnemende kunstenaars zijn: Tasio Bidegain, Dora Lionstone, Sofie Bredholt, Marta Capilla Urbano, Shreya Desouza, Tomás Dudley Baker de Castro Feijó, Alma Kim, Luca Penning, Aurélie Sorriaux and Alizé Wachthausen.

Het project vindt plaats in het kader van de scriptie die de studenten moeten maken in het laatste jaar van hun opleiding en wordt gesuperviseerd door kunstenaar en onderzoeks tutor Dorine van Meel. 

Deel:

Tasio Bidegain: In between the corners of my room - The image at the end of a world