geweest
She-Wolves
Eric Giraudet de Boudemange. Performance with Natalia Domìngues Rangel. Participation by Daniel Vorthuys.
6 t/m 14 jul 2019
Opening: vrijdag 5 jul 2019 — 18:00 tot 21:00 uur

Centraal onderdeel van She-Wolves is een experimentele video game die tijdens veldwerk in de Alpen (middels workshops, interviews en wandelingen) is samengesteld met aldaar verzameld materiaal, aangevuld met persoonlijke verhalen geïnspireerd door mainstream pop cultuur.

De video game vertelt het sensuele verhaal van vrouwelijke weerwolven in  de Alpes de Haute-Provence, waar de wolf twintig jaar geleden weer opdook, honderd jaar nadat hij in Frankrijk was uitgestorven. De terugkeer van dit roofdier zorgt voor grote politieke spanningen binnen de lokale gemeenschappen. Herders die hun kuddes beschermen staan tegenover ecologen die het opnemen voor de wolf.  Tegelijkertijd herleven lokale legendes, geïnspireerd door verhalen onder de lokale bevolking en door films als Twilight. Het mythische ontmoet het politieke; het lokale perspectief mengt zich met het globale.

She-Wolves laat het gender paradigma van de natuur als oerkracht van vruchtbaarheid kantelen en schrijft bestiale ‘harige’ kracht toe aan de vrouw. Het opent de deur voor een open narratief experiment dat ontspruit uit ecologische onderwerpen, feminisme, folklore en popcultuur.

Tijdens de opening zal om 19:30 de videogame in een performance versie worden opgevoerd.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest