geweest
Familie Album. Anna Volkova.
Familie Album. Anna Volkova.
The Roots / De Wortels
Anna Volkova
8 t/m 16 jul 2017
Opening: zaterdag 8 jul 2017 — 17:00 tot 19:00 uur

Voor deze tentoonstelling verkent de kunstenaar haar herinneringen. Uitgeknipte portretten, handgeschilderd porselein, schetsen, korte romans en zwart-wit foto's zijn de resultaten van een lang onderzoek. Door de jaren heen heeft zij voortdurend gewerkt aan het project: “Familie Album”, dat beelden, letters, tekeningen en verhalen bevat van vier generaties van haar familie. Stuk voor stuk verzamelde ze voorzichtig deeltjes die haar vertellen wie ze is. De kunstenaar is van mening dat dit persoonlijk onderzoek ook sociale waarde heeft - je kan een verandering zien van periodes, karakters, culturen en ideeën binnen een kleine familie.

De tentoonstelling is open op zaterdagen en zondagen van 14:00 tot 18:00 uur.

Over de kunstenaar

Volkova's werk gaat vooral over nostalgie. Nostalgie naar de tijden die ze beleefde en waarvan ze droomde. Haar wortels liggen in Sint-Petersburg, waar ze voor eens en altijd door de grote architectuur, cultuur en geschiedenis werd beïnvloed.

Ze is opgegroeid in Sovjettijden. In een familie waar haar ouders een gebied van spiritueel magnetisme creëerden, vol met culturele gebeurtenissen. Ze hadden een hekel aan en demonstreerden met gelijkgestemde families tegen het Sovjetsysteem.

In dit tijdperk leven, getuige zijn en zelfs praten met een aantal sleutelfiguren had een grote invloed op Volkova. Belangrijke gebeurtenissen, herinneringen en obsessies - uit deze openbaringen selecteerde ze de visueel meest aansprekende momenten en verwerkte ze tot ideeën voor haar installaties.

 

Logo Mondriaan

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest
Familie Album. Anna Volkova.
Familie Album. Anna Volkova.
Porcelain. Anna Volkova.
Porcelain. Anna Volkova.