geweest
The Travel Diaries – Tales from Latin America
Eve Kalyva
26 t/m 28 aug 2016
Opening: zaterdag 27 aug 2016 — 17:00 tot 19:00 uur

Open vrijdag, zaterdag, zondag 1 4:00 - 18:00 uur en op afspraak.

Met deze tekstuele tentoonstelling presenteert Eva Kalyva een magische reis door het enorme continent van Latijns-Amerika. De kijker wordt door haar uitgenodigd om deel te nemen aan een transformerende ervaring van verkenning en ontdekking, waardoor diens kijk op de wereld en zichzelf verandert.

‘The Travel Diaries – Tales from Latin America’  is gebaseerd op de reizen die Eva Kalyva, met rugzak en al liftend, ondernam in 2013 en 2014.  Buitende de gebaande paden tredend, neemt de tentoonstelling de kijker mee op een 45.000 km lange reis door Colombia, Ecuador, Argentina, Chili, Bolivia en Brazilië.

Toevallige ontmoetingen met mensen, culturen en natuur schommelen tussen het echte en het fantastische, het persoonlijke en het sociale. Gepresenteerd in flarden werkelijkheid en gefragmenteerde verhalen, gaat de tentoonstelling in op thema’s als identiteit, eenzaamheid, isolatie, communicatie, respect en gemeenschap. In de woorden van de kunstenaar: 'De wereld is een magische plek. Als je met ons meegaat op deze reis, dan is die niet meer hetzelfde.'

‘The Travel Diaries – Tales from Latin America’ is Kalyva’s eerste solo tentoonstelling en tweede creatieve project van boekformaat. Eva Kalyva is de derde artist in residence van airWG.

Over de kunstenaar

Eve Kalyva is een schrijver en een kunst criticus. Ze heeft een interdisciplinaire achtergrond met studies in fine art, kunst geschiedenis en literatuur en is vooral geïnteresseerd in de relatie  tussen beeld en tekst en sociaal geëngageerde kunst. Ze heeft college gegeven in Europa en Latijns Amerika en als curator, criticus en kunstenaar in residentie samengewerkt met kunstinstellingen.

Kalyva’s creatieve praktijk bestaat uit korte verhalen, voorstellingen, ‘mixed media’ installaties en ludieke vertellingen. Het brengt elementen van magische realisme en psychografische exploraties samen met subtiele sociale kritiek en humor. Ze zoekt naar interactieve manieren om productie en expressie te ontwikkelen.

Haar werk is gericht op ontdekking en verwerping, en kwesties van identiteit, stadsbouw, de relatie tussen het zelf en het ‘andere’ en tussen mensen en natuur, onderlinge communicatie en sociaal bewustzijn.

Naast haar creatieve praktijk heeft Kalyva geschreven over kunstgeschiedenis en kritiek , conceptuele kunst, filosofie, sociale semiotiek, Latijns Amerikaanse studies, nieuw media en beeldcultuur.

Openingstijden

puntWG is open in het weekend van 14:00 tot 18:00 uur en op extra tijden die vermeld staan bij de betreffende activiteiten.

En ook op afspraak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en van puntWG?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel:
geweest