bathroom of ICE train (private photo)

bathroom of ICE train (private photo)

Taxi driver taking a nap, Japan (private photo)

Starnberg lake (private photo)
The Weathers They Live In
Nicola Arthen (DE), Alondra Castellanos Arreola (MX), Paul Bernhard (DE), Dan Walwin (UK), Baha Görkem Yalim (TR)
13 t/m 28 mei 2017
Opening: zaterdag 13 mei 2017 — 18:00 tot 21:27 uur

Gedachte: Is het niet dat gevoel van warme en koude lucht tegelijkertijd op ons lichaam, dat ons zo gevoelig kan maken voor het huidige moment, dat we al onze verlangens naar andere oorden tijdelijk uitstellen? Een treincoupé, de binnenkant van een auto in de nacht, liggend aan het meer.

De expositie start met twee ervaringen, die soms op een schijnbaar tegenstrijdige wijze samenvallen, zoals ook nu zal gebeuren: de lichamelijke gewaarwording van onszelf wanneer we worden blootgesteld aan een mix van temperaturen, en de frustratie wanneer een product of architectuur getransformeerd is van "open source" naar gesloten oppervlak.

De expositie The Weathers They Live In is een initiatief van Nicola Arthen, ontstaan uit het voorstel voor een opstelling met bijdrages van Alondra Castellanos Arreola, Paul Bernhard, Dan Walwin and Baha Görkem Yalim.

TWTLI vindt plaats in twee delen, op twee verschillende weekenden, en eindigt met een extra afronding tijdens het laatste weekend. Een programma van speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde performances, voordrachten en presentaties zal met de expositie gepaard gaan. Deze evenementen zullen worden aangekondigd via de Facebook-pagina en de website .

 
Openingen:

Deel 1:  zaterdag 13 mei 2017 – 18:00 tot 21:27 uur.

Deel 2:  zaterdag 20 mei 2017 – 18:00 tot 21:27 uur.

Afronding:  zaterdag 27 mei 2017 – 18:00 tot 21:27 uur.

Ook open op zondagen – 14:00 tot 18:00 uur, en op afspraak.

De expositie en het bijbehorende programma worden genereus ondersteund door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en het Mondriaan Fonds.

Deel:

bathroom of ICE train (private photo)

Taxi driver taking a nap, Japan (private photo)

Starnberg lake (private photo)