The Weight of Words
Kateřina Dietzová, Kristien Sonnevijlle, Reneé van Marissing, Manuela Lucia Tessi, Johanna Gilje, Sarah Hermanutz.
Curator: Manuela Lucia Tessi
16 t/m 17 jul 2016
Opening: zaterdag 16 jul 2016 — 17:00 tot 19:00 uur

Uit een ontmoeting tussen geschreven tekst en het bewegende lichaam ontstaat The Weight of Words  (TWOW). Voor de ogen van het publiek ontstaat er een bijzonder kunstwerk. Deze performance installatie brengt een breed spectrum aan culturele disciplines samen.

Het is een samenwerkingsverband tussen zes professionals in de kunst. De schrijver zit aan de kant van het publiek en stelt de tekst op, terwijl de danser ruimtelijke beweging creëert. De visuele kunstenaar ontvangt tekst van de schrijver en ordent dit visueel om het vervolgens op de witte muren te projecteren. Terwijl de woorden geprojecteerd worden reageert de danser daarop, als een onderdeel van haar directe compositie van beweging.

Door hun samenwerking creëren deze zes professionals een circuit van verbinding tussen tekst en lichaam. De materialiteit van tekst en lichaam wordt daardoor op een grensverleggende manier benadrukt. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar TWOW de bezoeker graag op wil trakteren.

De opening performance installatie van The Weight of Words  is zaterdag 16 juli van 17:00 tot en met 19:00 uur. Zondag 17 juli is er een installatie performance van 16:00 tot en met 18:00 uur.  Van 12 tot en met 15 juli zijn er repetities. Het is mogelijk om die op afspraak te bezoeken. Stuur hiervoor een email naar Manuela Lucia Tessi.

The Weight of Words  is een productie van Stichting Knopen.

Deelnemers

Manuela Lucia Tessi (IT, NL), danser, woont en werkt in Amsterdam. Zij heeft samengewerkt met choreografen als Katie Duck, Vincent Cacialano, Makiko Ito, Paul Estabrook, Miri Lee en ontwikkelt eigen werk dat zij ook zelf uitvoert.

Renée van Marissing (NL) schrijft romans en teksten voor theater en radio. Zij is regisseuse en performer van gesproken tekst.

Sarah Hermanutz (CA, DE), new media kunstenaar en ontwerper, woont in Berlijn. Zij combineert theaterperformance, sculpturale installatie, textiel en interactieve technologieën in interdisciplinaire projecten. Daarmee wil zij de aan verandering onderhevige culturele mythologieën en theoretische/wetenschappelijke denkkaders verkennen, die gebruikt worden om de impact die ons handelen heeft op anderen, te rationaliseren.

Johanna Gilje (USA, DE) is een kunstenaar en theoreticus die video, installatie en performance verbindt met tekst en onderzoek gebaseerd op interviews. Ze woont en werkt in Berlijn, waar ze werk maakt dat zowel individueel als in samenwerking met andere kunstenaars tot stand komt. Thema’s zijn ‘lichaam’, ‘proces’ en ‘archief’ in performance.

Kristien Sonnevijlle (NL), danser/zanger. Als instant composerdoet zij projecten met musici en maakt locatiespecifiek werk. Zij heeft een achtergrond in lichaamsgericht theater, ‘mask work’, ‘contact improvisation’ en Subbody Butoh.

Kateřina Dietzová (CZ,NL) danser en performance kunstenaar. Ze werkt samen met choreografen als Giulia Mureddu, Tabea Martin, Sumako Koseki en company Envoi. Momenteel werkt zij aan haar eigen projecten en projecten waarin improvisatie een rol speelt.

Deel: