Carmen Schabracq , Bellamy Kabinet

Carmen Schabracq , Bellamy Kabinet

Marleen Sleeuwits, Interior no.44

FLAGG, Diorama Books
West Wednesdays: nieuw seizoen
14 sep 2016 — 18:00 tot 21:00 uur
Opening: dinsdag 0 0000 — 00:00 tot 00:00 uur

Iedere tweede woensdagavond van de maand bieden kunstinstellingen in Amsterdam Oud-West | Hallenkwartier een extra programma met film, muziek, kunst en performances. Van 18.00 tot 21.00 uur in de Hallen, Tetterode, het WG-terrein en de straat.

Om 18.00 uur start de West Wednesdays Tour die de locaties bezoekt . Een frisse start na de zomer, het begin van een nieuw seizoen West Wednesdays. We beginnen de tour bij puntWG bij de tentoonstelling van Marleen Sleeuwits en Femke Dekkers.

Zij maakten een ruimtelijke installatie die vervolgens met een technische camera werd vastgelegd. Ook deze bijna levensgrote foto wordt in puntWG gepresenteerd. Curator Radek Vana vertelt ons de ins en outs.

Daarna toeren we door naar de Hallen waar nomadisch kunstenaarsinitiatief Kulter. ons voorstelt aan FLAGG, een diorama kunstenares uit Kaapstad, Zuid-Afrika. FLAGG showt ons haar reizende tentoonstelling Diorama Books.

Dan hebben we een primeur: de eerste tentoonstelling van het Bellamy Kabinet (voorheen BEP) door curatoren Daantje Stötefalk en Mette van der Meulen. Zij verzamelden verhalen en anekdotes van buurtbewoners uit de Bellamybuurt en vroegen de kunstenaars Daniëlle van Ark, Maarten Bel, Duran Lantink en Carmen Schabracq om zich hierdoor te laten inspireren bij het maken van nieuw werk. De Bonte Duif en het Zwarte Padje, het collectief geheugen van de Bellamybuurt in beeld is te zien in 12 ramen verspreid door de buurt.

Tijdens onze tour bezoeken we een aantal etalages van Schabracq, Lantink en Van Ark. Daarna reizen we door naar woonwerkpand Tetterode waar de film ‘Tetterode uit de kleren’ te zien is, gemaakt door Jozef van der Heijden en Tony Thijssen. We bezoeken het atelier van Dagmar Jaeger. Marion en Frans ontvangen ons met hapjes en drankjes.

Deel:

Carmen Schabracq , Bellamy Kabinet

Marleen Sleeuwits, Interior no.44

FLAGG, Diorama Books